La carbassa la podem trobar en infinitat de plats durant els mesos de tardor i hivern. Aquesta verdura de temporada conté hidrats de carboni de qualitat i és rica en vitamines, minerals i fibra.
La carbassa és un aliment molt versà til a la cuina, la podem trobar en receptes dolces i salades, com a acompanyament o plat principal.
Avui em ve de gust compartir amb tu aquests originals Canelons de carbassa i albergÃnia. T´animes?
Necessites:
- 2 albergÃnies grans
- 1/2 kg de carbassa
- 2 cebes grans
- 1 grapat de nous
- Oli d´Oliva Verge Extra (OOVE)
- Sal iodada
- Pebre negre
- Beixamel (opcional)
- Anacards (opcional)

Elaboració
El primer que has de fer és rentar bé les albergÃnies, treu les puntes.
Talla les albergÃnies a là mines d´un dit aproximadament. Amb l´ajuda d´un pinzell posa oli d´oliva en una safata de forn i posa les là mines a sobre, una al costat de l´altra. Afegeix una pessigada de sal i un raig d´oli d´oliva.
Posa la safata a alçada mitja a 180ºC fins que les là mines quedin cuites.
Reserva.
En una paella o wok posa 1 cullerada d´OOVE i quan estigui calent afegeix la carbassa a daus i la ceba en juliana i posa sal i pebre al gust. Remena de tant en tant perquè no s´enganxi i treu del foc quan la ceba estigui transparent i la carbassa cuita.
Amb l´ajuda d´un processador d´aliments pica les nous i a continuació, afegeix les verdures, tritura tot junt fins a aconseguir una barreja homogenia.
Ara és el moment de donar forma als canelons.
Posa una cullerada de la barreja de carbassa, ceba i nous a sobre d´una là mina d´albergÃnia i cargola per donar forma al caneló i, ves fent el mateix amb la resta de preparat i là mines.
Ja pots servir els teus canelons de Carbassa i albergÃnia!!
Pots afegir per sobre una mica de beixamel:
- Beixamel vegana de coliflor (beguda de soja, coliflor, ceba, sal iodada, pebre negre i OOVE)
- Beixamel vegana (beguda de soja, farina integral i OOVE)
- Beixamel tradicional (llet sencera, farina integral i OOVE)
I ja per acabar d´arrodonir la preparació, si et ve de gust, pots afegir una micona d´anarcards picats per sobre, o llevadura nutricional o formatge ratllat!! i gratinar-ho!!
Ja veus que pots fer d´aquesta recepta un plat força senzill o convertir-lo en un à pat festiu o un aperitiu saludable i diferent!
**Aquesta pot ser una bona recepta d´aprofitament, de vegades ens queda un tros de carbassa oberta, abans que es faci malbé: crea plats deliciosos com aquest!!
T´agrada la idea de fer canelons amb là mines de verdures?
M´expliques si tens alguna recepta similar que t´agradadi molt?
Deixa un comentari