El cacau a més de ser un ingredient deliciós, conté una enorme quantitat de substà ncies nutritives. Recorda que no és el mateix consumir el cacau pur que consumir-lo en forma de xocolatines tal i com les trobem habitualment, carregades de sucres i greixos afegits i amb molt poca quantitat de cacau. Aquesta recepta és molt rà pida, fà cil, saludable, i a més, està bonÃssima.
Necessites:
- 6 plà tans madurs
- 2 cullerades de cacau pur en pols
- 1 alvocat madur (opcional)
- 1 cullerada de pasta de dà til (opcional)
- ametlles crues o torrades (opcional)
Elaboració
Només necessites posar aquests dos ingredients (plà tans i cacau) al got de la batedora elèctrica i triturar fins que quedi una barreja homogènia. Sigues generosa amb les cullerades de cacau. La textura és molt similar a la d´una ¨natilla¨ comercial.
Pots fer la versió plà tan-cacau o, afegir també l´alvocat i el dà til. Si vols posar els 4 ingredients barreja´ls des de el principi al got de la batedora.
Posa la barreja en pots petits de vidre amb tapa i reserva a la nevera. Deixa refredar mÃnim dues hores. A mi m´agrada més quan està freda i, si és d´un dia per l´altra encara millor. Hi ha dies, però, que no li dona temps a refredar-se perquè ens la mengem abans i, també és bona. Pots servir-ho amb una mica d´ametlla picada per sobre ¨topping¨.
La crema de cacau i plà tan es pot menjar com una crema ¨natilla¨, untada en una llesca de pa, tipus cracker o palets de pa (totes elles en versió integral), untada en uns crepes de blat sarraÃ, es pot utilitzar per sucar diferents fruites (tipus fondue freda) -les maduixes o fruits vermells combinen molt bé- i, també es pot fer servir com a cobertura per un pastÃs d´aniversari.
Si ets de les que et despertes amb ganes de dolç o tens infants a casa, algun dia podeu preparar una fondue (aquesta crema ben fresqueta a l´estiu o, calentona els mesos més freds) amb fruites de temporada. Feu broquetes o talleu la fruita a trossos i a sucar a la fondue de xocolata. I començareu el dia amb un esmorzar ben saludable i amb molta energia.
Aquesta preparació també és fantà stica per convertir-la en gelats. Segueix el mateix procés d´elaboració i posa la barreja en motlles per fer gelats de pal al congelador mÃnim 5-6 hores.
I tu? Ja saps com te la menjarà s?
Quina versió t´agrada més? 2 ingredients o 4? Gelat? Fondue? Natilla?
Deixa un comentari