Et confesso que mai abans havia tastat la col llombarda cuita, de fet, sempre l´he menjat crua en amanides. Fa uns dies tenia mitja col llombarda a la nevera i vaig pensar I perquè no faig una crema?
Doncs la veritat és que m´encanta aquesta crema, sobretot, per la seva textura i el seu color tan vistós! I a més, està bonÃssima!
T´animes a preparar aquesta crema aprofitant els sabors i colors que ens regala la natura?
Necessites:
- 1/2 col llombarda
- 2 cebes
- 6 cdes flocs de civada integrals (sense gluten)
- 1/2 cdeta sal iodada
- OOVE
- nou moscada
- aigua
- llavors de carbassa (opcional)
- sèsam en pols (opcional)

Elaboració
Talla la col i les cebes en juliana.
En un cassola posa una mica d´oli d´oliva i quan estigui calent afegeix les verdures tallades i remena bé.
A continuació, afegeix una mica de sal i la nou moscada. Remena.
Cobreix les verdures amb aigua i afegeix els flocs de civada. Remena bé i deixa coure durant 20-25´fins que les verdures estiguin toves.
Treu del foc.
Passa la barreja pel braç elèctric fins a aconseguir una barreja sense grumolls i cremosa.
Abans de servir pots afegir unes llavors de carbassa o una culleradeta de sèsam en pols.
La col llombarda t´agrada més crua o cuita?
Deixa un comentari