Quan arriben els mesos de calor ve més de gust preparar plats freds i, de vegades ens manquen idees i acabem menjant sempre el tÃpic gaspatxo d´estiu que és ben bo, però potser tampoc cal que cada dia mengem el mateix, oi? De fet, qualsevol crema que mengem a l´hivern calentona la podem convertir i fer una versió freda. Només cal atrevir-se i provar!
Avui et proposo aquesta Crema de porro i patata, o Vichyssoise. La podem menjar tan calenta, tèbia o freda. Jo personalment aposto 100% per la freda. Som-hi?
Necessites:
- 500 gr porro (part blanca)
- 1 ceba o ceba tendra
- 400 gr patata (ja pelada)
- 1 poma vermella dolça (opcional)
- 200 gr beguda de soja (o llet sencera)
- 300 gr aigua
- 1 cdeta sal iodada
- pebre negre (al gust)
- nou moscada (opcional)
- OOVE (Oli d´Oliva Verge Extra)
- Nous o cibulet per decorar (opcional)
Elaboració
Renta bé els porros i talla´ls a trossos fent servir la part blanca (la part més verda guarda-la a la nevera. La podràs fer servir en d´altres receptes o com acompanyament, saltat al wok, per exemple).
Pela la ceba, les patates i talla-les a daus.
En una cassola posa una mica d´OOVE i quan estigui calent afegeix el porro, la ceba i la patata (si vols posar poma també és el moment, pelada i a trossos). Salta les verdures i la patata durant 5´i afegeix la sal, el pebre i la nou moscada. Remena bé durant un parell de minuts a foc mig.
Afegeix l´aigua i la beguda de soja i deixa coure fins que la patata estigui tova (si t´agraden les cremes més lÃquides pots afegir una mica més d´aigua). Treu del foc.
Deixa reposar fóra del foc amb la tapa posada i quan estigui tèbia, amb la batedora elèctrica bat fins a aconseguir una textura homogènia sense grumolls.
Si vols servir-la freda, millor fes-la el dia abans.
Pots guarnir la crema amb unes nous picades o una mica de cibulet picat.
T´agraden les cremes fredes?
Quines són les teves cremes preferides?
Deixa un comentari