Sovint deixem els llegums només per fer preparacions tipus guisats o a molt estirar, amanides. Però, els llegums són un aliment molt versà til, de fet, el podem utilitzar tant per fer preparacions dolces com salades, en plats principals, com acompanyament o fins i tot en pastissos.
Avui et vull proposar aquesta recepta de creps de farina de cigró. És molt fà cil i rà pida de fer i, un bon recurs per algun dia fer per sopar aquests dies d´estiu. T´animes?
Necessites:
- 125 gr de farina de cigrons
- 250 ml d´aigua
- 1 cda OOVE (oli d´oliva verge extra)
- condiments al gust: pebre negre, julibert, all, sal iodada…
Elaboració
Posa en un bol la farina, l´aigua i l´oli i barreja-ho tot amb el braç elèctric fins a aconseguir integrar tots els ingredients. Queda una barreja força lÃquida.
A continuació, escalfa la crepera (o una paella) i quan estigui ben calenta amb l´ajuda d´un cullerot posa una mica de la barreja anterior al centre (si utilitzes una crepera o paella d´uns 30 cm de dià metre surten 2-3 creps grans) i escampa la massa per la crepera amb l´ajuda d´una T de fusta. Si utilitzes una paella pots escampar la massa fent moviments amb la mateixa paella fins a cobrir tot el fons.
Quan estigui una mica daurada dona-li la volta. I fes per l´altre costat.
I ja per acabar, farceix les creps amb els ingredients que més t´agradin i enrotlle-les.
Quines receptes prepares amb llegums?
Als teus menús setmanals els llegums estan força presents?
Deixa un comentari