Les llegums sovint tenen mala fama, fins i tot, de vegades són les grans oblidades als nostres à pats… Però són tan bones i tan versà tils a la cuina!! Sense deixar de costat els grans beneficis nutricionals que ens ofereixen.
Què podem cuinar amb les llegums? Segurament, acabarÃem abans dient què No podem fer amb elles, perquè podem preparar plats de tot tipus, dolços i salats, à pats principals, snacks… En amanida, en cremes, sopes, cremes tipus hummus, guisats, creps, truita, pa de pessic, falafel… I croquetes!!
Avui em ve de gust compartir amb tu aquesta recepta de Croquetes de llenties… És fà cil, rà pida i a més, està bonÃssima! T´apuntes a ¨croquetejar¨?
Necessites:
- 400 gr llenties cuites
- 2 cebes
- espècies al gust (all en pols, cúrcuma, curry, gingebre en pols…)
- farina de cigró
- OOVE (oli d´oliva verge extra)

Elaboració
Prepara un bol i posa-hi les llenties cuites ben escorregudes (en aquest cas, jo he fet servir llenties en conserva), afegeix les espècies que més t´agradin i barreja bé. Amb l´ajuda d´una forquilla aixafa les llenties.
Pica la ceba ben petitona i afegeix-la al bol i torna a barrejar bé tots els ingredients.
És el moment d´afegir la farina de cigró, en aquest cas, jo he posat dues cullerades, però juga una mica amb la textura posant més o menys farina segons vegis la consistència.
Quan vegis que la barreja és força consistent comença a donar forma a les croquetes amb les mans. Si veus que s´enganxa pots posar-te una mica d´oli d´oliva a les mans per poder treballar millor.
Aquestes croquetes les pots fer directament al forn. Prepara una safata i pinta-la d´OOVE amb l´ajuda d´un pinzell, reparteix les croquetes per la safata que no quedin massa juntes.
Amb el forn pre-escalfat posa les croquetes al forn a 200ºC a la part de dalt (controla que no es cremin).
Quan passin 15´dona´ls la volta perquè agafin color pels dos costats. En 30´aproximadament ja les tindràs a punt.
També les pots fer fregides amb oli d´oliva. Malgrat no sóc molt partidà ria d´aquest tipus de cocció, si no és la teva cocció habitual i ho fas amb oli d´oliva, també estarà genial! I a més, quedaran més cruixents!
Aquestes croquetes les pots presentar acompanyades d´una amanida o d´albergÃnia laminada al forn, per exemple, i aixà tindrà s a punt un Plat saludable per dinar o sopar.
També són una bona opció per portar per berenar als més petits de casa.
M´agradarà saber si t´ha agradat aquesta proposta per cuinar les llenties una micona diferent!?!?
Penses que són una opció per oferir als teus fill@s un snack saludable?
Quina pinta! Les provarem!
Peró la ceba no queda crua si es posa crua i nomès es cuina l’estoneta de forn ja dins la croqueta?
Hola Olga,
La ceba la pico molt molt petita i queda totalment integrada, jo no la noto pas… Però si vols també la pots passar uns minuts en una paella amb una mica d´oli d´oliva o posar-la uns minuts al microones abans de barrejar-la amb les llenties.
Si ho proves, ja em diràs el resultat!!