Els espaguetis vegetals són una manera diferent de menjar verdura i potser una bona proposta per oferir als més petits de la casa. Podem fer-los amb pastanaga, carbassa, cogombre o amb carbassó.
Preparar-los no té massa misteri, pots fer-los amb un espiralitzador manual o automà tic o, simplement, pots utilitzar un pelador de patates o un ganivet. Fins i tot, els pots comprar ja fets.
Avui et proposo aquesta recepta d´Espaguetis de carbassó amb bolonyesa de llenties. Una recepta fà cil, rà pida, saludable i a més, estan bonÃssims. T´animes a provar-los?
Necessites:
- Espaguetis de carbassó (els pots fer amb un espiralitzador o si no tens aquest estri, ho pots fer amb un pelador de patates o ganivet)
- Per la salsa de tomà quet necessites:
- 1 ceba gran
- 3 o 4 tomà quets madurs
- Orenga (fresc o sec, al gust)
- ½ cdeta sal iodada
- Trossets de carbassó (que queden després d´haver fet els espaguetis)
- Per la bolonyesa necessites:
- 2 pastanagues grans ratllades
- Llenties cuites (400 gr)
- OOVE
Elaboració
Renta bé els carbassons i talla les dues puntes i, amb l´ajuda d´un espiralitzador fes els espaguetis. Guarda els trossets que s´han anat trencant per afegir-los a l´hora de fer la salsa de tomà quet. Reserva els espaguetis en una carmanyola o pot ben tapats.
Per fer la salsa de tomà quet talla totes les verdures a trossos i afegeix l´orenga i la sal i posa-ho en un bol amb tapa apte per a microones durant 5 minuts a 900 W. Passa pel minipimer fins que quedi una salsa sense grumolls. I reserva-la.
Per la boloñesa necessitaràs un wok (o cassola). Salta la pastanaga ratllada amb ½ cda d´OOVE, quan la pastanaga estigui mig feta afegeix les llenties netes i escorregudes, remena durant uns minuts i treu del foc. I reserva-la.
A servir:
En un plat posa-hi els espaguetis de carbassó, afegeix una bona cullerada de salsa de tomà quet i per últim, afegeix un bon cullerot de la bolonyesa de llenties, Ja tens el plat a punt! Si ho serveixes amb les salses ben calentes no cal escalfar els espaguetis, però si ho menges un altre dia, escalfa el plat sencer al micrones (també amb els espaguetis).
Si vols pots afegir una mica de formatge ratllat o mozzarella fresca per sobre i, pots desfer al microones o gratinar al forn. O per dietes sense là ctics, pots afegir una mica de llevat nutricional o llevadura de cervesa.
Tot i que aquesta preparació ja segueix les proporcions dels diferents grups d´aliments del Plat Saludable, si vols pots afegir juntament amb els espaguetis de carbassó, 1/4 d´espaguetis integrals, espaguetis de blat de moro o d´arrós, etc. De vegades pot ser suficient perquè el plat tingui més o menys èxit davant dels apassionats de la pasta de cereal.
I tu, ja has provat d´introduïr en el Menú setmanal els espaguetis vegetals?
Siguis ja una experta o si t´inicies ara en el món de l´espirilitzador, m´agradarà llegir-te i veure les teves fantà stiques preparacions!
Deixa un comentari