La carn de gall d´indi és rica en proteïnes i a més, és força valorada per ser una carn baixa en greixos i ser una opció saludable.
D´estofats en trobem de molts tipus i amb diferents ingredients. Potser el més comú és l´estofat de patates amb carn, pastanagues, ceba i all. Avui et proposo una recepta d´estofat amb molta presència de verdures, carn de gall d´indi i en comptes de patata, en aquesta preparació hi posarem moniato, aprofitant que ara és l´època i no sempre el podem gaudir en els nostres à pats.
Necessites:
- 3 pastanagues
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 2 dents d´all
- 1 moniato gran
- carn de gall d´indi sense os
- Sal iodada
- Pebre negre
- Pebre vermell dolç
- 1 fulla de llorer
- OOVE (Oli d´Oliva Verge Extra)
- Aigua

Elaboració
En una cassola posa una cullerada d´oli i quan aquest estigui calent afegeix el porro i la ceba tallada en juliana. Quan estigui daurada afegeix la carn de gall d´indi a trossos, el pebre vermell, el pebre negre, la sal i l´all ben picat. Remena bé.
A continuació afegeix els pebrots a trossos petits i el moniato i la pastanaga tallada a daus. Posa la fulla de llorer. Torna a remenar uns minuts i, tot seguit, afegeix l´aigua i deixa cuinar a foc mig, amb la cassola tapada. Es pot fer en una olla a pressió, cassola de fang o normal.
Deixa coure durant una bona estona fins que el moniato i la pastanaga estiguin toves.
Serveix ben calent.
Com prepares l´estofat? Quins ingredients en són protagonistes?
Aquesta era una preparació habitual durant la teva infà ncia?
Deixa un comentari