L´hummus és una recepta à rab, on el principal ingredient és el cigró. Us ho confesso! Malgrat he anat una pila de vegades al Marroc no l´havia tastat mai allà (amb cigró, perquè cremes de llegums en vaig arribar a menjar un munt), per sort fa uns anys el vaig descobrir, perquè realment és una recepta molt fà cil, nutritiva i a més, està bonÃssima.
Sovint les llegums són les grans oblidades a la cuina, de vegades perquè ens falten idees de com cuinar-les, d´altres perquè quan no estem acostumades a menjar-ne poden resultar indigestes, però el que si que és cert és que les llegums són una font de proteïna vegetal molt completa i saludable.
De ben segur que sinó el fas a casa, coneixes a algú que en fa i a més, té la seva pròpia recepta. De receptes d´hummus, de fet, hi ha moltes, algunes més similars que d´altres. El que totes tenen en comú és la base dels cigrons.Â
Necessites:
- 400 grams de cigrons cuits (en aquest cas són en conserva)
- 1 dent d´all
- 1 cda de tahina (pots fer servir llavors de sèsam molt)
- el suc de 1/2 llimona
- OOVE (oli d´oliva verge extra)
- comà (al gust)
- 1/2 cdeta de sal iodada
- Caldo de re-aprofitament (o aigua)
Elaboració
És tan fà cil com posar tots els ingredients (el llegum si és en conserva ben net) en un bol i passar pel minipimer fins a aconseguir la textura desitjada. Personalment jo passo el braç elèctric fins que queda una barreja homogènia i sense cap grumoll, però si t´agrada trobar-te trossets de cigró sempre el pots passar menys estona.
El caldo de re-aprofitament que utilitzo per fer l´hummus normalment és el caldo de coure les verdures al vapor. Quan faig truita de verdures (siguin quines siguin) sempre les faig al microones en un recipient especial per coure al vapor, el caldo que resta després de la cocció el guardo en un pot de vidre ben tapat i, el deso a la nevera per si el puc fer servir per fer qualsevol altra recepta. Pots fer-ho perfectament amb aigua, amb el caldo de les verdures, però, queda més gustós.
Tant si utilitzes caldo de reaprofitament o aigua, posa la quantitat que vulguis, en funció de si vols una crema més o menys espesa.
Pots guardar l´hummus a la nevera en un pot o carmanyola de vidre ben tapat, aguanta perfectament uns dies a la nevera. Si creus que no el consumiràs en 2-3 dies el pots congelar.
Acompanya l´hummus de cigrons amb uns crudités de verdures (verdures tallades en palets): pastanaga, pebrot vermell, endÃvies, cabdells, tomà quet de pera, carbassó, cogombre, etc. El que et passi pel cap.
Aquest és un bon recurs per un d´aquells dies que arribes tard a casa i, no tens massa ganes de cuinar. L´hummus de cigrons juntament amb les verdures pot resultar un à pat rà pit i molt nutritiu per a tu i per a tota la famÃlia.
Si et falten idees pel berenar dels teus fill@s aquesta també és una bona proposta. Un gotet d´hummus i uns palets de pa integral o els crudités de verdures perquè vagin sucant aquesta deliciosa crema. Els oferiràs un berenar molt nutritiu, saludable i molt energètic.
Explica´m. Com aneu de llegums en el vostre menú setmanal?
Si t´ha agradat aquesta recepta i et ve de gust compartir el resultat amb mi, m´agradarà llegir-te.
Deixa un comentari