Les llenties són econòmiques, nutritives i, a més, són molt versà tils. Les podem afegir en infinitat de plats, les podem trobar en receptes fredes o calentes i, com a plat principal o acompanyament.
Aquesta llegum és de fà cil cocció ja que no necessita remull previ, no obstant, hi ha qui les prefereix posar unes hores en aigua per tal de digerir-les millor.
Aprofitant que aviat arribarà el fred i, ve més de gust menjar plats calents, avui et proposo les llenties amb verdures, un plat senzill i molt fà cil de fer.
Necessites:
- 2 cebes grans
- 1 gra d´all
- 3 pastanagues grans
- 3 tomà quets vermells
- 1 got de tomà quet triturat (casolà o en conserva)
- 800 grams de llenties cuites (en conserva)
- pebre negre-molinet (moldre al moment-al gust)
- pebre vermell dolç (al gust)
- 1 sobre ¨hebres¨ safrÃ
- 1 fulla llorer
- 1 cullerada d´Oli d´Oliva Verge Extra (AOVE)
- aigua

Elaboració
Renta, pela i talla les cebes, el gra d´all i els tomà quets a trossos petits, la pastanaga la pots tallar també a trossets o a rodanxes fines.
En una cassola posa la cullerada d´AOVE i quan aquest estigui calent afegeix totes les verdures ja tallades. Remena. Deixa coure durant uns minuts, remenant de tant en tant. Afegeix la fulla de llorer i remena de nou.
Quan les verdures vagin deixant la seva aigua i, es vagin estovant, afegeix el pebre negre, el pebre vermell i les hebres de safrà . Remena-ho tot bé i afegeix el got de tomà quet triturat. Remena de nou.
Mentrestant escórrer i renta molt bé les llenties (en aquesta recepta jo les he fet servir ja cuites en conserva). Quan estiguin a punt afegeix-les a la cassola amb la resta d´ingredients i remena-ho tot bé. Cobreix la barreja amb aigua i tapa la cassola. Deixa coure a foc lent durant 20 minuts aproximadament.
Passats aquests minuts el plat ja estarà a punt. Aquesta preparació ens aporta tots els nutrients que necessitem en un à pat, aixà que pots menjar-ho com a plat únic o acompanyar-lo amb una amanida verda, les verdures mai fan nosa a la taula!
¨¨Si hi ha infants a casa i arrufen el nas amb les verdures et proposo que just abans d´afegir les llenties a la cassola, passis uns minuts el minipimer perquè les verdures quedin incorporades al caldo més petites com una crema. Després ja pots seguir amb la recepta tal com he indicat a dalt.
I tu, ja has començat a preparar receptes més calentones?
Deixa un comentari