Els ous farcits és una d´aquelles receptes que recordo sobretot quan vull aprofitar algun aliment que ha sobrat d´algun altre à pat, en aquest cas, una micona de lluç.
Aixà doncs espero que la posis en prà ctica per evitar el malbaratament alimentari. Ei, però també la pots fer amb aliments cuinats expressament per a l´ocasió, ja que és una recepta fà cil i potser una mica diferent a com es menja l´ou habitualment.
Necessites:
- Lluç al vapor (aprofitament)
- ous durs
- ceba
- dent all
- Oli d´oliva verge extra (OOVE)
- Formatge emmental
- Sal iodada

Elaboració
Posa els ous (1 o 2 per persona) en una cassola i cobreix almenys amb 3 cm d´aigua i una pessigada de sal iodada. Escalfa la cassola a foc mig i mou l´ou de tant en tant. Quan comenci a bullir, treu l´ou amb una escumadora i fica´l en un bol amb aigua freda (si pot ser gelada millor). Quan estiguin freds pela els ous i reserva´ls.
En una paella posa una culleradeta d´OOVE i quan aquest estigui calent afegeix la ceba i l´all ben picat, remena de tant en tant i treu del foc quan la ceba comenci a estar transparent.
Talla per la meitat els ous durs i posa el rovell d´ou en un bol juntament amb les verdures i barreja i aixafa bé amb l´ajuda d´una forquilla. A continuació, esmicola bé el lluç (en aquest cas, ja estava cuit al vapor d´un altre à pat) i afegeix a la barreja anterior.
Ja pots omplir els ous durs amb la barreja del lluç i les verdures.
Pots ratllar una mica de formatge per sobre i gratinar al forn o escalfar simplement uns minuts al microones fins que el formatge quedi fos.
Com fas tu els ous farcits? Quina és la teva recepta preferida?
Deixa un comentari