Aquesta recepta em recorda una mica a la focaccia, un pa tÃpic de la cuina italiana, amb ingredients bà sics i senzills semblants als de la pizza. De vegades quan estic a la cuina vaig afegint, substituint un ingredient per l´altre i, de vegades sorgeixen preparacions aixà de bones. Aquesta és una recepta d´aquelles que fas quan et vols donar el gust de menjar quelcom diferent i ben gustós. No cal que te l´acabis tot! El pots fer i quan estigui fred congelar-lo tallat a llesques.
Necessites:
- 350 grams de farina d´espelta integral
- 7 grams de llevat sec de forner
- 280 ml d´aigua a temperatura ambient
- 100 grams de tomà quet deshidratat
- Orenga (al gust)
- 25 grams d´AOVE

Elaboració
Primer de tot passa per la picadora el tomà quet deshidratat (reserva´l). En un bol posa la farina, el llevat i barreja-ho bé amb l´ajuda d´una cullera. A continuació, afegeix la resta d´ingredients: l´aigua, el tomà quet picat, l´AOVE i l´orenga. Remena tots els ingredients fins que vagin quedant integrats, queda una pasta una mica enganxifosa.
Si has estat previsora deixa reposar la barreja unes 12 hores a la nevera i, 2 hores abans de posar-la al forn treu-la perquè reposi a temperatura ambient. Si no tens massa temps, pots deixar-la reposar 2 hores a temperatura ambient ben tapada amb un drap.
En una safata posa-hi paper de forn i pinta´l amb una mica d´AOVE per evitar que s´enganxi el pa o, si veus que la barreja està tan enganxifosa que costa agafar-la, posa´t una mica d´AOVE a les mans i agafa la barreja tot acaronant-la amb l´oli (en aquest cas no posis més oli al paper de forn). Posa la barreja a sobre del paper de forn i dona-li la forma que vulguis, més allargada o més rodona, simplement dona-li la forma, sense aixafar-la massa. Amb el forn pre-escalfat a 220ºC forneja durant 30-40 minuts a la mateixa temperatura.
Malgrat aquesta és una recepta feta amb ingredients saludables recorda mirar l´etiquetatge dels aliments processats. Hi ha algunes marques que al tomà quet deshidratat li afegeixen força quantitat de sal, no obstant, algunes marques ofereixen el tomà quet deshidratat 100%, sense res afegit. Mira de fer una bona tria.
Si t´animes a fer la recepta, m´agradarà saber si t´ha agradat. Bon profit!
Deixa un comentari