De tant en tant ve de gust menjar un trosset de pa de pessic o fer algun dolç per portar per berenar als nostres fills. Malgrat que no siguin preparacions de les que em d´abusar podem fer-ne alguna vegada i congelar-les a trossos, sinó les congelem correm el risc d´anar menjant fins que ja no en quedi ni un tros i, haguem substituït o desplaçat de la nostra alimentació opcions més saludables com poden ser les fruites o els fruits secs, per aquella preparació. Un bon recurs és fer-ho i congelar tot seguit quan s´hagi refredat.
Necessites:
- 200 grams de farina d´espelta
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- 1 cullerada de llevat en pols
- canyella en pols (al gust)
- 5 plà tans madurs
- 130 ml beguda de soja
- 40 grams AOVE

Elaboració
En un bol barreja tots els ingredients secs i reserva´ls. En un recipient posa: els plà tans, la beguda de soja i l´AOVE i bat amb el braç elèctric fins que no quedi cap grumoll. Afegeix aquesta barreja a l´anterior i remena bé amb l´ajuda d´una cullera. Escalfa el forn a 180º. Prepara un recipient untat prèviament amb l´ajuda d´un pinzell amb una mica d´AOVE i aboca-hi la barreja. Forneja durant 45 minuts aproximadament.
Per endolcir aquesta preparació, hem utilitzat només el plà tan! Juga amb els ingredients i, personalitza el teu pa de pessic. Algunes idees (canviant només la quantitat de plà tans):
- 3 plà tans i dues peres a trossets -prèviament cuites al vapor 3 minuts- (Reserva la pera i afegeix-la als ingredients humits una vegada aquests, els hagis passat pel minipimer. Aixà et trobaràs els trossets quan facis la primera mossegada)
- 3 plà tans i un bon grapat de panses (sense sucres ni olis afegits). (Reserva les panses i afegeix-les als ingredients humits una vegada aquests, els hagis passat pel minipimer. Aquesta opció recorda una mica al plumcake)
- 2 plà tans i 10 dà tils hidratats (tot passat pel braç elèctric)
T´agrada preparar-te un mos dolç de tant en tant? Quines preparacions prefereixes/preferiu a casa?
Deixa un comentari