Tot i que he de dir que m´agrada molt el pa que comprem al forn del poble i, a més, amb la confiança de saber que comprem pa 100% integral, de vegades em ve de gust fer pa a casa.
Avui em ve de gust compartir amb tu aquesta recepta, de fet, he fet algunes variacions, però la idea la vam treure d´un llibre que vam llegir fa un temps amb el meu fill del Geronimo Stilton, curiós, oi?
Dic que és curiós perquè habitualment les úniques receptes que trobem en aquests llibres o d´altres contes infantils/juvenils són propostes carregades de sucres… Però aquesta em va agradar. T´animes a provar de fer aquests panets?
Són molt fà cils de fer i queden molt bons.
Necessites:
- 500 gr farina integral
- 25ml OOVE
- 300 ml aigua calenta
- 25 gr llevat forner sec
- 1 cdeta sal iodada
- 30 gr mix llavors (opcional)

Elaboració
En un bol posa la farina, la sal i el llevat de forner i remena bé.
A continuació afegeix l´aigua i l´oli i remena amb l´ajuda d´una cullera. Quan els ingredients quedin ben integrats comença a pastar amb les mans durant 10 minuts. Afegeix el mix de llavors i segueix pastant la massa un parell de minuts.
Tapa el bol amb un drap i deixa reposar la massa durant una hora.
Escampa farina per sobre la massa i fes 4 o 5 boletes, si vols també pots fer minipanets, en aquest cas fes boles més petites.
Aixafa les boles perquè tinguin forma plana i rodona. Posa-les a sobre d´una safata de forn coberta amb paper vegetal
Fes forats amb els dits als panets, sense arribar a traspassar la massa.
Amb el forn ja calent posa la safata a 220ºc durant 8-10 minuts.
Treu del forn i deixa reposar uns minuts. Els pots servir calents o freds, o els pots congelar quan estiguin freds i consumir al gust a mida que els vagis necessitant.
A casa ens agrada obrir-los per la meitat per fer entrepanets.
Com t´agrada menjar-te´ls?
Â
Deixa un comentari