Avui em ve de gust compartir amb tu un plat senzill, tradicional i tot un clà ssic dels dies més freds i de les festes de Nadal.
Aquesta recepta la podem trobar amb algunes variacions, en comptes del pollastre afegir carn d´à nec o només posar orellanes, però si fa no fa totes aquestes preparacions són molt similars.
Necessites:
- Pollastre de pagès
- 3 cebes
- 5 dents d´all
- 2 fulles de llorer
- 1/2 cdeta de sal iodada
- Pebre negre al gust
- 1 branqueta de canyella
- OOVE (Oli d´Oliva Verge Extra)
- Brou o aigua
- 150 ml vi blanc (opcional)
- 200 gr de prunes
- 200 gr d´orellanes
- 1 grapat de pinyons
Elaboració
Salpebra el pollastre, tallat a quarts.
Mentrestant en una cassola posa un bon raig d´oli d´oliva i
quan estigui calent afegeix els alls pelats i sencers (ves en compte no es
cremin). A continuació, posa el pollastre per rostir-lo durant dos minuts.
Pela i talla les cebes en juliana i afegeix-les a la cassola.
Deixa coure tot junt 6-8 minuts.
Afegeix el got de vi blanc i quan s´evapori posa
les fulles de llorer i la branqueta de canyella. Remena bé.
Afegeix el brou (o l´aigua) calent fins a cobrir quasà bé tots
els ingredients.
Deixa coure a foc mig una hora aproximadament, fins que el
pollastre estigui ben cuit. Rectifica de sal si és necessari.
A continuació, afegeix les prunes, les orellanes i els pinyons.
Remena bé un parell de minuts. Apaga el foc i deixar reposar 10-15 minuts abans
de servir.
Serveix ben calent.
Deixa un comentari