Potser has sentit molt a parlar del porridge però no saps massa bé que és, potser també has sentit la paraula gachas… De fet, la traducció al català seria la de farinetes de civada o crema de civada.
Aquesta preparació fa temps que sembla que s´ha posat de moda i, tot i que no hi ha cap aliment imprescindible si que és cert que aquestes farinetes són una bona opció per menjar a l´hora dels esmorzars/berenars ja que és una recepta força completa.
Necessites:
- 250 ml beguda de soja (o llet sencera)
- 4 cdes flocs de civada integrals (sense gluten)
- 1 poma dolça
- canyella en pols (opcional)

Elaboració
Posa a escalfar la beguda de soja en un cassó juntament amb els flocs de civada i la poma pelada i tallada a trossos petits.
Remena de tant en tant perquè no s´enganxi i quan comenci a bullir cuina a foc lent durant dos minuts, sense deixar de remenar.
Quan la poma estigui tova i la barreja s´hagi convertit en una farineta, apaga el foc i deixa reposar un minut.
Pots servir ben calent o guardar a la nevera quan s´hagi refredat i menjar fred.
A mi personalment m´agrada passar-ho un moment pel braç elèctric perquè quedi una textura de crema.
Sigui com sigui veurà s que és una recepta molt fà cil de preparar, només necessites uns minuts i tindrà s a punt aquesta dolça delÃcia saludable.
Si vols pots afegir una mica de canyella en pols abans de servir. També pots afegir trossets d´altres fruites, coco ratllat o el que et vingui de gust.
Trobes que és una bona opció per esmorzar o berenar?
Deixa un comentari