Les quiche són d´aquelles preparacions versà tils a la cuina ja que les podem omplir de quasi qualsevol cosa.
Avui et proposo una quiche vegana d´espinacs frescos i una beixamel sense farines, la beixamel de carbassó https://ompletdevida.cat/receptes/beixamel-de-carbasso/ més lleugera i molt més saludable.
De quiche en podem trobar de moltes maneres i més o menys saludables, la CLAU cuinar i tenir al rebost aliments saludables que ens aportin i no restin a la nostra salut.
Necessites:
Massa:
- 500 gr farina integral d´espelta
- 280 ml d´aigua calenta
- 120 ml d´OOVE (Oli d´Oliva Verge Extra)
- 1 cdeta de llevat en pols
- 1 cdeta de sal iodada
Beixamel:
https://ompletdevida.cat/receptes/beixamel-de-carbasso/
Farcit:
- Beixamel de carbassó
- Espinacs frescos i nets

Elaboració
- Massa
Barreja primer els ingredients secs i a continuació afegeix l´aigua i l´oli i remena fins a aconseguir una barreja homogènia.
Deixa reposar durant 30 minuts i estira amb l´ajuda d´un curró i posa directament a la font on farciràs la quiche (prèviament pintada amb una mica d´oli).
- Farcit
Posa a sobre de la massa de quiche un bon grapat d´espinacs frescos, que cobreixi tot el fons. I a continuació, afegeix una bona cullerada de beixamel.
Ja per acabar tornar a cobrir-ho tot amb espinacs frescos i ja tindràs a punt la quiche per enfornar.
Posa la quiche al forn a 200ºC durant 30 minuts aproximadament, fins que vegis que la massa està ben cuita.
Ja veus que tots els ingredients són saludables, aixà que si et ve de gust menjar una preparació tipus quiche, coca, pizza o similar, aquesta pot ser una bona opció.
Com farciries tu la teva quiche?
Deixa un comentari