El romesco és una salsa tÃpica del Camp de Tarragona, a base de verdures rostides i fruits secs.
Tot i que aquesta salsa la relacionem directament amb els calçots, el cert és que la podem utilitzar per acompanyar amanides, verdures, patates al caliu… Ho proves?
Necessites:
- 6 tomà quets escalivats
- 2 pebrots del romesco escalivats (o nyores)
- 5 dents d´all escalivats
- ½ cdeta de pebre vermell dolç
- un raig de vinagre blanc
- 15 g d’ametlles torrades
- 15 g d’avellanes torrades
- Pa torrat
- Oli d´oliva verge extra (OOVE)
- Sal iodada

Â
Elaboració
El primer que hauràs de fer és rehidratar les nyores, aixà doncs, deixa-les en remull la nit abans. A continuació treu-li les llavors. Reserva les nyores ja netes.
Tot seguit has d´escalivar els tomà quets i els alls. Preescalfa el forn a 200ºC i fes un tall en forma de creu als tomà quets perquè després sigui més fácil treure la pell. També és un bon moment per posar un tros de pa (en aquest cas jo he fet servir un tros de pa integral) perquè es torri. Ves en compte perquè els alls i el pa els tindràs a punt en uns minuts, els tomà quets trigaran 20 minuts aproximadament.
Quan ja ho hagis tret tot del forn, pela els tomà quets, treu la carn de les nyores (sembla que no surti res, però ajuda´t d´un ganivet o cullera i veuràs que treus força carn). A continuació pela les ametlles i les avellanes ja torrades.
Posa tots els ingredients al got del braç elèctric: els tomà quets, la carn de les nyores, els fruits secs, l´oli d´oliva, el pa torrat, el vinagre, la sal i el pebre vermell i barreja bé a velocitat mitja fins a aconseguir una pasta homogènia.
T´agrada la salsa de romesco?
Amb que la prefereixes acompanyar?
Deixa un comentari